Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magazinok képes leírás - Jazz.tlap.hu
részletek »

Magazinok - Jazz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: jazz.tlap.hu » Magazinok
Keresés
Találatok száma - 7 db
 Maróthy György

Maróthy György

Azt tervezzük, hogy egyfajta mini lexikont hozunk létre az itt megszólaló zenészekről, zenekarokról, sőt, ha már sikerült ennyi zenére és klipre mutató linket összeszedni, azokat is egy helyre gyűjtjük új menüpontban. Ha van ötleted vagy kívánságod, mi legyen még a honlapon, írd meg!

B - oldal

B - oldal

Az 50-es évek környékén a zenei műfajok palettája lényegesen szegényesebb képet mutatott, mint napjainkban: óriási közkedveltségnek örvendhetett a jazz, ugyanakkor elkezdtek megjelenni és teret nyerni a komplexitásukat tekintve jóval egyszerűbb struktúrájú, fejrázós típusú.

Basszuskulcs

Basszuskulcs

Koncertre menni számomra a zene ünnepe. Mert itt nem csak zenét, hanem társakat is kapok, atmoszférát, hangerőt, és lehetőséget, hogy teljes lényemet átadjam a pillanat varázsának. Szeretném, hogy minél többen járjanak koncertre, hogy érezzék, a zene az egyik legjobb dolog az életben.

Fidelio

Fidelio

A híres jazz- és klasszikus hegedűművész, Deseő Csaba zenei tevékenységébe az is beletartozik, hogy lemezkritikákat publikál a Gramofonban, műsort vezet a Civil Rádióban, és szerkeszti a Jazz a Hálóban programját. Miután végighallgatta a Showcase-en felvonuló 18 fiatal magyar jazzegyüttest, a Fideliónak összegezte tapasztalatait.

Gramofon

Gramofon

A Gramofon zenei lap 1996-tól megjelent, nyomtatott lapszámainak maradandó értékű írásait olvashatja itt elektronikus formában. Az Önt érdeklő cikkeket könnyen és gyorsan megtalálhatja, ha igénybe veszi az archívum keresőjét, ahol rovatcím, szerző és a megjelenés dátuma szerint tallózhat.

Hangszer és zene

Hangszer és zene

A hegedűkészítés meghatározó stílusirányainak kibontakozása hozzávetőleg a 17. sz. elejére tehető, ebben az időszakban egymást követően kezdtek kialakulni a különböző itáliai hegedűkészítő iskolák: elsőként Brescia városában, szinte azonnal utána Cremonában, majd a jelentős itáliai városokban. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a hegedű - és általában a hegedűépítésű- és formájú hangszerek - története ebben az időben vette volna kezdetét.

Jazz

Jazz

Olyan zenei csillagok ragyogtak a jazz egén, mint Louis Armstrong, Benny Goodman. A műfaj Sztravinszkijt és Bartókot is megérintette, valamint Gershwin is gyakran használt dalaiban jazzes elemeket. A magyar dzsessz az 1920 as években jelent meg, nagy térhódítással. Azt is hozzá kell tenni, hogy Magyarországon is kedvelt volt a dzsessz elődje, a regtime, így a gyorsabb, pergősebb dallam nem volt ismeretlen a közönség számára. Stílusváltozatai a következők bepop, blues, break, boogie woogie, combo, cool jazz, dixieland, foxtrot, hot jazz, jam session, modern jazz, progresszív jazz, ragtime, riff, rock and roll, swing.

Tuti menü