Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Big Bandek képes leírás - Jazz.tlap.hu
részletek »

Big Bandek - Jazz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: jazz.tlap.hu » Big Bandek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Budafok BigBand

Budafok BigBand

A zenekar 1994-ben alakult, a klasszikus big band felállást követi. Repertoárján elsősorban a Swing korszak szerepel, de ugyanígy megtalálható a latin, a funk, a rock. Az együttesnek elévülhetetlen érdemei vannak a big band zene újraélesztésében Magyarországon

Budapest Jazz Orchestra

Budapest Jazz Orchestra

A Budapest Jazz Orchestra 1998-ban alakult Magyarország egyetlen professzionális big band-jeként. A zenekar a tradicionális big band felállást követi: 5 szaxofon (2 tenor szaxofon, 2 alto szaxofon, 1 bariton szaxofon), 4 posan (3 harsona, 1 basszus harsona), 4 trombita, valamint a zongorából, bőgőből, gitárból és dobból álló ritmusszekció.

Hansági Big band

Hansági Big band

Borok ismerői szerint az 1997-es remek évjárat volt.. Abban az esztendőben alakult meg egy zenekari formáció, melyet megálmodói Pannónia Big Band névre kereszteltek. Az akkori létszám és felállás persze csak jóindulattal közelítette az egy klasszikus big bandre jellemzőket, de a szándék, a zenei anyagok keresése, a célok megfogalmazása világos volt... A Hanság Big Band megalakulásáról beszélve ugyanezt az 1997-es évet említjük, hiszen a zenekar az évek során folyamatosan működött.

Határőrség big bandje

Határőrség big bandje

A Határőrség Zenekara a Határőrség és a Rendőrség integrációja alkalmából önálló zenekarként megszűnt. 2008.január elsején fuzionáltunk a Rendőrség zenekarával, ami az integrációt megelőzően Rebisz Zenekara néven működött. Az új, összevont, nagy létszámú zenekar hamarosan új névvel, új arculattal lép a közönség elé.

Hot Jazz Band

Hot Jazz Band

Hot Jazz Band biográfia Az 1985-ben alakult Hot Jazz Band napjainkra Magyarország egyik legsikeresebb professzionális zenekarává vált. Annak a csodálatos zenei világnak a képviselője, melyet egyszóval jazz-korszaknak nevezünk. A '20-as, '30-as, '40-es évek, a korai jazz, a swing és a dixieland revival kel életre tolmácsolásukban. Repertoárjukon megtalálhatók az ugyanebből a korszakból származó magyar szerzemények is.

Jazzmania

Jazzmania

2000 februárjában alakultunk a XVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskolában. Az együttest a zeneiskola egykori növendékei és lelkes budapesti muzsikusok alkotják. Megálmodója Solt Tamás, a zeneiskola egykori klarinét és szaxofon tanára volt. Zenekarunk jelenlegi művészeti vezetője Kollmann Gábor szaxofonművész, a zeneiskola szaxofon tanára.

Zene Online

Zene Online

Hallgasd kedvenc zene stílusodat vagy hallgass rádiót online. A zene hallgatáshoz valamilyen lejátszó szükséges.Zene hallgatás többszáz különböző rádió csatorna, ingyen filnézés, egyszerű online letöltés a youtube videókból. Zenei stílusok online blues country drum bass dance goa psy trance hip-hop house jazz latin salsa metal newage relax progressive punk pop rap rock r& reggae techno.

Tuti menü