Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fúvósok képes leírás - Jazz.tlap.hu
részletek »

Fúvósok - Jazz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: jazz.tlap.hu » Fúvósok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bacsó Kristóf

Bacsó Kristóf

Bacsó Kristóf 1976-ban született Budapesten, szaxofontanulmányait Lakatos Ablakos Dezső és Borbély Mihály irányításával kezdte 1989-ben. A Liszt Ferenc Zeneakadémia jazztanszakán diplomázott, majd a Conservatoire de Paris és a bostoni Berklee College of Music hallgatója lett, többek között François Jeanneau, Joe Lovano, George Garzone, Hal Crook és Bill Pierce keze alatt.

Borbély Mihály

Borbély Mihály

Zenei tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta klasszikus klarinét, illetve jazz szaxofon szakon. Pályafutása során eredeti hangszerei (klarinét, altszaxofon) mellett különleges fúvós hangszerek megszólaltatására is specializálódott (tárogató, népi furulyák, kaval, dvojnice, fujara, okarina, bombard, zurna), továbbá szoprán- és tenorszaxofonon is játszik.

Csepregi Gyula

Csepregi Gyula

A magyar zenei társadalom megítélése szerint ő Magyarország 'vezető szaxofonosa'. Nevével közel ötszáz hazai kiadványon találkozhatunk, szinte nincs olyan neves hazai előadó, akinek felvételén nem szerepel vendég szólistaként.

Pálhegyi Máté

Pálhegyi Máté

Pálhegyi Máté Fuvolaművész, tanár. Diplomáit a Liszt Ferenc Zeneművészeti, valamint a Pécsi Tudományegyetemen szerezte. Az egyetemi tanulmányok mellett az Attersee Barokk Akadémián barokk fuvolát, kamarazenét, és barokk interpretációt tanult.

Szalóky Béla jazz fúvós

Szalóky Béla jazz fúvós

Diplomáját 1995-ben szerezte meg a budapesti 'Liszt Ferenc' Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén. A zenei életben 'multiphonic man'-ként ismerik, mivel nem csak harsonán, hanem szárnykürtön, trombitán, corneten, ventilharsonán, euphoniumon és egyéb rézfúvós hangszereken is játszik.

Tuti menü