Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hazai Zenekarok képes leírás - Jazz.tlap.hu
részletek »

Hazai Zenekarok - Jazz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: jazz.tlap.hu » Hazai Zenekarok
Keresés
Találatok száma - 7 db
 Dzsaszta Minit

Dzsaszta Minit

A Dzsaszta Minit - et 1985-ben alapította Nagy Imre és Badáczy Tibor.1986-ban csatlakozott hozzájuk Horváth László , illetve 2 koncert erejéig Cseri László is résztvett az aktív munkában... A végleges felállás 1987-től él A két alapító taghoz csatlakozott Kustos Tibor. Napjainkban is ők hárman alkotják a bandát. Többnyire Ajkán, Kapolcson, Keszthelyen, Várpalotán - és a késöbbiekben Veszprémben - lelhetjük fel.

Agria Szaxofon Quartet

Agria Szaxofon Quartet

2003. júliusában alakítottuk zenekarunkat örömzenélés céljából. A repertoár folyamatos bővülésével lehetőségünk nyílt különböző rendezvényeken fellépni. Az Agria Saxophone Quartet jelenlegi formációja 2005. júniusától él, azóta a klasszikus és könnyűzenei műsorainkkal már több helyen is szerepeltünk. Ha kíváncsi műsorlistánkra, kattintson a Repertoár menüpontra.

Balázs Elemér zenekara

Balázs Elemér zenekara

A Balázs Elemér Groupot, Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarát, 2000-ben alapította Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert és keresett jazzdobos. A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el

Brando Quartet Jazz and Classic music

Brando Quartet Jazz and Classic music

A Brando Quartet a klasszikus zene és a jazz ötvözésével olyan egyéni stílust alakított ki, amely a műfajokat átlépve mindkét irányzat kedvelőit megszólítja. A fuvola klasszikus zenei ívei és jazzmotívumai, a nylonhúros gitár ínyenc harmóniái és akkordszólói, az elektromos nagybőgő valamint a színes ritmusszekció együtt adják a kvartett különleges hangzásvilágát.

Everstand együttes

Everstand együttes

Az Everstand zenekar 2007-ben alakult Budapesten Taródi Tamás billentyűs szervezése nyomán. Nevét, két angol kifejezés: az evergreen és a standard házasítása nyomán kapta. A választott név már sokat elárul az együttes zenei hitvallásáról és arculatáról. Mindhárman úgy gondoltuk, hogy a jazz standard-ek és az un. evergreen (örökzöld) világslágerek kora nem járt le és nem is fog lejárni soha. Így alapvetően azt a közönséget céloztuk meg zenénkkel (feldolgozásainkkal), akik szintén ezt a műfajt kedvelik.

Hot Club of Hungary

Hot Club of Hungary

A Hot Club of Hungary a legendás Hot Club de France zenekar nyomdokain elindulva Magyarországon egyedülállóan autentikus stílusban játssza az úgynevezett 'manouche swing'-et. Repertoárjukban Django Reinhardt és Stephane Grappelli, illetve követőik szerzeményei szerepelnek, valamint a swing-korszak nagy sztenderdjei. Élőben jazzklubokban és különböző rendezvényeken hallhatók-láthatók.

Jazzpression

Jazzpression

A kezdetekkor a 40-es, 50-es, 60-as évek jazz-sztenderdjei adják repertoárjuk zömét, de az együttesre azóta is jellemző, töretlenül és kitartóan végzett műhelymunka során számos saját kompozíció születik

Tuti menü