Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jazz linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Jazz képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: jazz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 78 db
 Dzsaszta Minit

Dzsaszta Minit

A Dzsaszta Minit - et 1985-ben alapította Nagy Imre és Badáczy Tibor.1986-ban csatlakozott hozzájuk Horváth László , illetve 2 koncert erejéig Cseri László is résztvett az aktív munkában... A végleges felállás 1987-től él A két alapító taghoz csatlakozott Kustos Tibor. Napjainkban is ők hárman alkotják a bandát. Többnyire Ajkán, Kapolcson, Keszthelyen, Várpalotán - és a késöbbiekben Veszprémben - lelhetjük fel.

 Maróthy György

Maróthy György

Azt tervezzük, hogy egyfajta mini lexikont hozunk létre az itt megszólaló zenészekről, zenekarokról, sőt, ha már sikerült ennyi zenére és klipre mutató linket összeszedni, azokat is egy helyre gyűjtjük új menüpontban. Ha van ötleted vagy kívánságod, mi legyen még a honlapon, írd meg!

 Symbol Budapest és a Jazzy Rádió

Symbol Budapest és a Jazzy Rádió

A Symbol Budapest és a Jazzy Rádió legújabb kezdeményezéseként 2009. szeptember 27-én nyitja meg kapuit a Symbol Jazzy Jazz Klub. Színvonalas és laza szórakozást kínál, olyan muzsikusokkal, akik megmutatják, hogy a jazz mennyire fiatalos és szerethető.

Agria Szaxofon Quartet

Agria Szaxofon Quartet

2003. júliusában alakítottuk zenekarunkat örömzenélés céljából. A repertoár folyamatos bővülésével lehetőségünk nyílt különböző rendezvényeken fellépni. Az Agria Saxophone Quartet jelenlegi formációja 2005. júniusától él, azóta a klasszikus és könnyűzenei műsorainkkal már több helyen is szerepeltünk. Ha kíváncsi műsorlistánkra, kattintson a Repertoár menüpontra.

All in cafe

All in cafe

Miért az All in-ba gyere?Mert változatos programokkal szórakoztatunk... Mert napi sajtóval kedveskedünk a friss hírekre vágyóknak és könyveket is találsz, ha épp olvasni támad kedved.. Mert a napi sajtó mi írjuk neked (ALL-in hírmondó)! Mert egy finom kávé után jó sétálni egyet a Duna-parton.

Árkádia Hangszerbolt

Árkádia Hangszerbolt

A hangszerbolt 2000 februárjában kezdte meg mûködését, a József krt. 19. szám alatt. A kis boltot a sok érdeklődő és az egyre bővülő árukészlet kinőtte. 2005-ben költöztünk jelenlegi helyünkre (Erzsébet krt. 22.), ami régen Erzsébeat Hangszerbolt néven működött.

B - oldal

B - oldal

Az 50-es évek környékén a zenei műfajok palettája lényegesen szegényesebb képet mutatott, mint napjainkban: óriási közkedveltségnek örvendhetett a jazz, ugyanakkor elkezdtek megjelenni és teret nyerni a komplexitásukat tekintve jóval egyszerűbb struktúrájú, fejrázós típusú.

Bacsó Kristóf

Bacsó Kristóf

Bacsó Kristóf 1976-ban született Budapesten, szaxofontanulmányait Lakatos Ablakos Dezső és Borbély Mihály irányításával kezdte 1989-ben. A Liszt Ferenc Zeneakadémia jazztanszakán diplomázott, majd a Conservatoire de Paris és a bostoni Berklee College of Music hallgatója lett, többek között François Jeanneau, Joe Lovano, George Garzone, Hal Crook és Bill Pierce keze alatt.

Balatongyöröki Jazz Fiesta

Balatongyöröki Jazz Fiesta

A Jazz Fiesta koncertsorozat 2008-ben indult Balatongyörökön és azóta többször is megrendezésre kerül évente. A júliustól induló koncertek minden héten, csütörtökön vannak és a hallgatóság egészen augusztus végéig részese lehet a Fiesta hangulatnak. A rendezvénynek a fő zenei irányzata a jazz ezenkívül blues, funky és dixieland. A bulikon a jó hangulatot táncosok és dobosok teszik még fergetegesebbé. Mindenkit sok szeretettel várunk az ingyenes koncertekre, Balatongyörökön a Móló Caféba.

Hirdetés
Balázs Elemér zenekara

Balázs Elemér zenekara

A Balázs Elemér Groupot, Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarát, 2000-ben alapította Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert és keresett jazzdobos. A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el

Barnabass

Barnabass

Hangszerek iránti vonzódásom, zenei készségem, muzsikus családból való indíttatásomból fakad. Játszom nagybőgőn, csellón, basszusgitáron. Hangszerészinasként 1980-ban álltam először gyalupadhoz. Temesvári Péter mesterem irányításával sikeres segédvizsgát tettem.

Basszuskulcs

Basszuskulcs

Koncertre menni számomra a zene ünnepe. Mert itt nem csak zenét, hanem társakat is kapok, atmoszférát, hangerőt, és lehetőséget, hogy teljes lényemet átadjam a pillanat varázsának. Szeretném, hogy minél többen járjanak koncertre, hogy érezzék, a zene az egyik legjobb dolog az életben.

Berki Tamás

Berki Tamás

Érettségi után elvégezte a Jazz Konzit, majd 1973-tól tanárként dolgozott itt tovább. 1978-tól 19 éven át a Magyar Művelődési Intézet könnyűzenei főmunkatársaként tevékenykedett. 1967-71 között a Gerilla együttesben (protest song) játszott Vámos Miklóssal és másokkal. A nyolcvanas évektől szabadúszó újságíró a Mai Napnál és Kurirnál, szabadúszó rádiósként a Danubiusban vezetett műsort, TV szerkesztőként a Duna TV és az MTV2 foglalkoztatta.

Birta Miklós

Birta Miklós

Birta Miki vagyok jazz-gitár előadóművész, tanár. Sokat szerzek zenét mindenféle műfajban bár a szakma jazzistaként ismer sajnos , és nagyon szeretek hangszerelni is. A Kodolányi Főiskola Jazztanszakán oktatok gitárt, jazz-elméletet, hallásfejlesztést.

Bohém Reggitime Jazz Fesztivál

Bohém Reggitime Jazz Fesztivál

Most kaptam egy felvételt a 2004-es I. Louis Armstrong Jazzfesztiválon adott koncertünkről. Az Indiana c. számban Louis Armstrong egykori klarinétosa, Joe Murányi énekel és klarinétozik, Rókusfalvy Pál harsonázik, a Bohémek a mai felállásban játszanak.

Borbély Mihály

Borbély Mihály

Zenei tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta klasszikus klarinét, illetve jazz szaxofon szakon. Pályafutása során eredeti hangszerei (klarinét, altszaxofon) mellett különleges fúvós hangszerek megszólaltatására is specializálódott (tárogató, népi furulyák, kaval, dvojnice, fujara, okarina, bombard, zurna), továbbá szoprán- és tenorszaxofonon is játszik.

Borbély Péter Gitárkulcs gitáriskolája

Borbély Péter Gitárkulcs gitáriskolája

Borbély Péter: Gitárkulcs Avagy a gitárjáték zenei alapjai és megvalósítási formái On line rendelhető elektronikus kiadvány, Pdf formátum, könnyű kezelhetőség, pénztárcakímélő kategória. Mit? Hol? Hogyan? - Akkordok - Skálák - Arpeggiok Elektronikus kiadvány Pdf formában.

Tuti menü