Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar zongoristák képes leírás - Jazz.tlap.hu
részletek »

Magyar zongoristák - Jazz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: jazz.tlap.hu » Magyar zongoristák
Keresés
Találatok száma - 5 db
Homoky Viktor

Homoky Viktor

Zenei tanulmányait követően a Gorsium Zeneiskola és a Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola tagozatvezető tanára, majd a székesfehérvári Gorsium Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola igazgatóhelyettese.

Jáger Bandi

Jáger Bandi

1971.augusztus 10-én született budapesten.6-éves korától zongorázik abszolút hallással született, 18-évesen végzett jazz zongora tanszakon.Az első hiteles latin zongorista magyarországon.a latin zene kultúra és latin jazz zongorázás egyik hazai megteremtöje.18-éve foglalkozik latin és jazz zenével{spanyol,kubai,chilei,dél-amerika i zenészekkel játszik eggyütt

Nagy János

Nagy János

Saját triójával (Nagy János Trió), a 2001 évi Mediawave Fesztiválon együtt játszottak a világhírű David Murray szaxofonossal. A Gramofon Magazin kritikusai a koncertet az Év Jazz eseményének szavazták. 2002 májusában Dewey Redman volt az együttes partnere. Nyolc szerzői lemeze jelent meg különböző formációkkal.

Pintér Zoltán

Pintér Zoltán

1970-ben születtem, Budapesten. Már 3 évesen tanulni kezdtem zongorázni. Az első zongoraversenyt 5 évesen nyertem meg, ezt követően is mindegyik versenyt megnyertem, amin elindultam. A számomra legnevezetesebb versenyt, 1981-ben nyertem meg, az Országos Bartók Béla Centenáriumi Emlékversenyt. Ezután érdeklődni kezdtem a jazz műfaja után, ami klasszikus zenével együtt azóta is kitölti minden zenei igényemet. 1973-76 között, három zongoratanárom is volt, sajnos már rájuk nem nagyon emlékszem.

Rátonyi Róbert

Rátonyi Róbert

1953. december 13.-án született Budapesten. 6 éves korától szolfészt tanul Szervánszky Jenőné Valikánál, majd magánúton kezd el zongorát tanulni. Később Géczy Fazekas Klára tanítványa lesz.

Tuti menü